Skriv ut

LCHF formfranska

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 5 eko ägg
  • 75 g smör
  • 3 dl fet yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofiber
  • 3 msk fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver

Instruktioner

  1. Instruktioner

  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen, smält smöret. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggen och rör ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.

  4. Smörj en form - klä med bakpapper, klicka i degen. Pensla med ägg och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter (innertemp 90 grader). Låt gärna brödet stå kvar på galler på eftervärme en kvart.

  5. Låt svalna ordentligt :)