Vitkålsgratäng lowcarb

Gott tillbehör

En riktigt krämig gratäng att bjuda på som tillbehör eller varför inte helt äta själv som vegetariskt alternativ?

  • ca 400 g hackad vitkål ( köpte ICAs färdiga variant pga tidsbrist)
  • 1- 2 hackade tomater
  • 2 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dm purjolök
  • 1 dl lagrad ost
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk örsalt/vanligt salt
  • Svartpeppar

Skiva vitkål och lök tunt och fräs i rikligt med smör några minuter.
Rör samman färskosten och grädden i en bunke, pressa i vitlök, örtsalt, peppar, slå över kål/purjolök och låt detta puttra några minuter. Riv hårdosten och  lägg över allt i en ugnsfasta form. Toppa med ost och in i ugnen cirka 20-30 minuter i 200 grader.

Leave a Reply