Veckans LCHF-veggo ; Zuccini och mozzarellabiffar

Veckans vegetariska i familjen Häggström, fick äldste barnet Maximilian i uppdrag att göra.

Inspirerad av den absolut i särklass bästa matbloggen : http://lannerskoksblandning.se/ (som förutom goda recept också bjuder på fantastiska bilder)  så blev valet för dagen vegetariska biffar!

Så här är receptet som är utformat av Jimmie Lanner – en kock som verkligen får till det! Har bara bytt ut det som skulle vara ”gula morötter” till palsternacka pga att ngt annat helt enkelt inte fanns att tillgå!

Receptet är för 4 personer

Zuccini & morotsbiffar med mozzarella

1st  grovt riven zuccini
1st skalad och grovt riven palsternacka (i originalet orange morot) 
1st skalad och grovt riven gul morot
100g riven mozzarella
3st strimlade vårlökar
2st finrivna vitlöksklyftor
2st ägg
Salt
Peppar
Olivolja att steka med
Lägg zuccinin och morötterna + palsternackan i ett durkslag. Strö över med salt och blanda väll. Låt rinna av i durkslaget i 30 minuter, krama ur den sista vätskan med händerna. Lägg över i en bunke och tillsätt mozzarellan, vårlöken och vitlöken. Vispa upp ägget och blanda ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Dela upp i 8st lika stora delar och pressa dem hårt i händerna till bollar, forma sedan till platta biffar och lägg på ett fat. Ställ in i kylen och låt stå i 30 minuter tills de har satt sig lite. Hetta olivolja i en panna på medel värme och stek biffarna där i tills de får en fin färg ca 3-4 minuter på varje sida. De upplevs rätt lösa att steka, så hjälp till litet med stekspaden för att hålla formen!

Chilivinegrette

1st tunnskivad röd chili
1st Riven ingefära
4msk risvinäger
6msk olivolja
1msk finhackad basilika
1tsk honung
Blanda alla ingredienser väl, låt stå och dra i 30 minuter
Semitorkade tomater
6st tomater
Olivolja 
Flingsalt
Svart peppar
Dela tomaterna på hälften, droppa över lite olivolja och strö över salt och peppar. Torka dem i ugnen på 75 grader i 4 timmar.( här blev det en fuskvariant för oss, endast  ugnstork i 1 timma för att ändå få avnjuta tomatsmaken trots tidsbrist).
Servera med valfri sallad och häll lite vinegrette på biffarna.

Kommentera