Ugnsbakad lax med citronsås och vitlöksdoftande rättika

Idag har jag skapat god mat!

4 Laxfiléer läggs in en ugnsfast form

Blanda ihop nedanstående ingredienser till en röra:

2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk vitvinsvinäger
1 rödlök
1 citron (saften av denna samt litet av det rivet skal)
några få droppar tabasco
salt, pepper, citronpeppar

Lägg röran ovanpå  och bredvid laxen – toppa med 1 dl smakrik ost

Råstekt rättika:
3 msk kokosfett
1/2 rättika skalad och skuren i fina skivor stekes i kokosfettet tills att de fått fin färg
Krydda med paprikapulver och litet chilipulver

Häll i ca 2 dl vatten och pressa i en vitlök – låt rättikan koka med i ca 15 minuter i detta.

När laxen varit i ugnen ca 25 minuter i 200 grader, tas denna ut och toppa med litet röd caviar.

Servera med rättikan och njut!

Kommentera