Vinter i norr

Hej på er! Nu är det verkligen tokvinter! Kylan har kommit och på vissa ställen här omkring har temperaturen gått ner över – 20! Vi har här i Vangsta inte haft så kallt utan ligger kring -10 -15 vilket verligen räcker tycker jag! Jag tycker nog att det här är att föredra jfr med ifjol då allt var grått, isigt och mörkt.  Så här ser det ut med snö omkring oss:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har tur att ha ett stort ridhus alldeles bredvid, som också är uppvärmt. Tyvärr är det rätt svårt att få tid att rida när det är ledigt, så det blir ändå en del uteritter eller rida i ett mindre, kallridhus. Man får tänka tillbaka på när det inte ens fanns ridhus. Vi hoppade, red lektioner mm utomhus hela tiden! Här är jag på en klubbtävling på min sköthäst Puzzler, han var verkligen min första kärlek 🙂

Den perfekta omeletten

Jag älskar omelett! Det är tyvärr sällan jag hinner fixa till en god sådan till frukost, det blir extra lyxigt när jag väl hinner! Jag har noggrant iakttagit ”omelettkockarna” som står i restaurangerna utomlands och gör omeletter på löpande band efter beställning.

Så här är mina tips  om ordningföljden. Själv gillar jag att ha scharlottenlök, skinka och tomater med en god krämig ost till.

  • fräs de ingredienser du vill ha i olja/kokosfett (utom ev ost) på hög värme
  • häll i äggen som du tidigare vispat ihop,saltat och kryddat  – sänk värmen
  • lägg osten ovanpå
  • vänd eller vik ihop omeletten
  • krydda gärna med ngt grönt