Träning för starkare kropp år 2021

Ibland får man vara nöjd med det lilla ;). Jag och syster Jenny är inne på vår fjärde veckan av styrketräning på gym. Vi väntade länge utifrån smittrisken med att våga oss till gymmet, dock har det inte varit några problem med trängsel eller annat och maskinerna är vi noga med att sprita av!

Jag fick ju stora problem efter sommarens ridolycka, speciellt illa var/är det med vänster axel där en MR-röntgen visade en nästan fullständig ruptur av en sena/ muskelfäste. Det förklarar varför jag inte kan lyfta min vänstra arm. Så nu har jag verkligen försökt att träna upp andra muskler omkring för att överhuvudtaget kunna använda min vänstra arm.

Jag vill ju kunna spela golf och jag vill kunna tränsa min häst mm. Turligt nog är maskinerna på STC-gymmet i stan jättebra så jag har fått hjälp av dem att lyfta upp armen! Jättenöjd att känna att armen går mer och mer att lyfta!

Lägsta möjliga vikt – en framgång !

Så den här övningen med den här lilla vikten är en pärs men jag är så glad över att det blir bättre och bättre!

Värsta möjliga övning – lyfta armarna uppåt!

Jag tycker faktiskt det känns riktigt kul med styrketräningen vilket förvånat mig litet. Jag har också en ny häst på ingång inom ngn vecka så nu hoppas jag att träningen verkligen kommer igång den här våren!

Ha det bra alla!

Kommentera