Toscansk gryta

Idag har jag mixtrat med ett nytt recept – skulle ju prova nya saker, det lovade jag!
Blev jättegott, fick beröm av alla i familjen – av olika åldrar!
Receptet räcker för ca 6 pers.

  • Ca 800 g nöt av fransyska 
  • 1 förp Kelda toscansk tomat soppa (5dl)
  • 2 msk soja, litet paprikakrydda svartpeppar och salt
  • 1 ost;  4 sorters peppar (Cantadou) 
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk dijonsenap
  • timjan 

Skär fransyskan i tunna skivor och strimla, lägg bitarna i en skål och krydda med svart och vitpeppar samt häll över 3 msk soja. Låt dra medan du förbereder tilltugget till varmrätten (ex blomkålsslantar).

Stek köttet i smör och lägg över i en gryta. Häll i tomatsoppan i grytan. Använd skyn som blev kvar i pannan att  låta vispgrädden koka upp i och häll över i grytan. Lägg i osten och låt koka upp. Smaka av med timjan efter tycke.

Kommentera