Squash Rolls with cinnamon and almonds



Från Erikas LCHF till vardag och fest har jag tagit detta jättegoda recept på MEJERIFRIA frallor som hon så fint komponerat ihop!
Bra med inspiration från alla bloggare i landet!
Räcker till 10 st

  • 100 g valnötter
  • 50 g solroskärnor
  • 100 g grovhackad mandel/valnötter
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 100 g mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 300 g grovriven squash
  • 6 ägg

Topping:Frö efter tycke ( jag tog vallmofrön)

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Rosta valnötterna och solrosfröna i ugnen medan ugnen värms upp, rör om ibland och håll koll så att de inte bränns. Mixa valnötter och solrosfrön till mjöl.

Rosta de grovhackade mandlarna och blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och den rivna squashen i en separat bunke. Blanda allt och låt smeten svälla i 5-10 minuter.

Forma smeten till runda bollar med lätt fuktade händer och placera ut på en bakplåt, platta till frallorna. Toppa med valfria frön. Grädda i 25-30 minuter i 200 grader tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.

2 thoughts on “Squash Rolls with cinnamon and almonds”

Leave a Reply