Salami och Brieost-paj; LCHF & Glutenfri

Jag har länge suktat efter en Brie-paj och nu jag gjort  en. Jag har inspirerats av matkärleks recept på liknande paj  Lottas godaste LCHFpaj men har ändrat en hel del 😉
Jättegott!!

PAJDEG

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl krossade semamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 1dl riven ost (jag tog parmesan  gouda)
  • salt

Blanda mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och mixa en kort stund. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ sedan in i kylen och låt den vila ca 30 minuter. Förgrädda sedan skalet i 175 grader i ca 10 minuter – det går att hoppa över men bli bättre botten om ni gör 🙂



  • Äggstanning

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 1/2 dl riven parmesan
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk sweetchili
  • 1 knivsudd cayennepeppar

            Vispa ihop ovanstående.

            Fyllning

            Brieost efter smak ( tog ca 250g)
            Pepparsalami
            5 cm finhackad purjo
            1 eko-tomat i skivor

             Lägg den hackade /smulade Brieosten i botten på pajskalet – fyll på med salami, purjo och tomater.
            Häll äggstanningen ovan detta och grädda i ugnen i ca 40 minuter 175grader. Avnjut med krispig sallad till!

            Leave a Reply