Pumpasoppa

Som så många ggr tidigare inspireras jag av kocken Lanner från norr! Han kan verkligen laga mat och gör det i vår anda 😉 Nu har jag provat soppa på pumpa den var verkligen jättegod! Jag gjorde den precis som ursprungsreceptet och det fanns inget att önska utöver detta! Prova gärna med ett frökex till, med ost på!  Mums! 
Receptet är för 2 personer
1/4 tärnad butternut squash
1st tärnad morot
1st grovskuren gul lök
½ skalad tärnad äpple
½st urkärnad hackad röd chili
1msk grönsaksfond
½l vatten
3dl vispgrädde
Salt
Peppar
Smör
Gör så här:

Fräs din tärnade butternut squash, morot, lök, äpple och chilin i smör. Slå på vattnet och fonden och låt koka tills det blir mjukt. Efter detta slår du på grädden och sjuder i 10 minuter. Mixa till sopp-konstistens och smaka av med salt och peppar efter smak och tycke.
Toppa med knaperstekt lufttorkad skinka och babyspenat.

Kommentera