Plankstek

2 port
2 fina bitar ryggbiff (välhängt mörat kött)
1 litet eller ett halvt blomkålshuvud
3dl grädde
2 ägg ( separera vit och gulor)
salt peppar
2 tomater
Baconlindad sparris
Hemgjord bearnaisessås
Koka blomkålsbuketter som du brutit loss – tillsammams med grädde – ha inte bråttom utan låt koka ihop ordentligt. När konsistensen är lagom, mixar du detta med stavmixer. Krydda med svart och vitpeppar samt salt.  Lägg i två ägg-gulor och reducera detta ytterligare – konsistensen skall gå att spritsa. Under tiden vispar du två äggvitor som du vänder i innan du spritsar detta fint på plankorna.
Koka två tomater som du gjort kryss i och dra bort skinnet.
Förbered den hemmagjorda Bearnaissåsen efter det recept du själv föredrar.
Krydda ryggbiffen och stek den färdig i stekpanna. Detta föredrar min hemmakock (min man) eftersom det är svårare att styra exakt temperatur i ugnen.
Spritsa blomkålsmosen på plankorna, lägg på tomaterna och in i ugnen – 200 grader – tillsammans med den baconlindade sparrisen.

Efter lägger du på sås, kött och se där; färdigt för servering!!

Kommentera