Pasta med Alfredosås

 En favorit som jag gladeligen delar med mig! Åt alltid pasta alfredo på O´Learys – på den tiden man ofta var ute och åt ;).

Ca2-3 pers

Pasta till 3 personer – av antingen ;
Strimlade squash som lätt fräses i stekpanna/Strimlad vitkål som stekts/ LCHF pastan ( samma som till lasagnen av fiberhusk)

LCHFpastan
-4 ägg
-1,25 dl (125 g) färskost som philadelphiaost
-1/2 dl fiberhusk
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och fiberhusk och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Papperen får sedan följa med i ugnen – låt dem sitta kvar!
Grädda i ca 10 minuter på 150 grader. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan tunna strimlor av degen!

–  Kycklingfile – tunna skivor. Stekes så de får fin färg på varje sida. Krydda med svart/vitpeppar och salt.

ALFREDOSÅS
3 dl vispgrädde
1 tsk sukrin
2 dl parmesanost, riven
3 msk osaltat smör
1 pressad vitlösklyfta
1 dl hackad persilja
grovmalen svartpeppar efter smak

Smält smöret och fräs den pressade vitlöken. Blanda i sukrineet och häll sedan i grädden och svartpeppar – låt sjuda försiktigt. Blanda i osten under omrörning sedan persiljan. Rör ihop med ”pastan”.

Servera med nedanstående salsa. Det blir rätt mkt salsa, men det går att äta flera dagar!

TOMATO SALSA
2 dl jalapenopepparfrukter
1/2 röd lök, hackad
8 st hackade tomater ( urkärnade)
2 msk citronmeliss
1/2 tsk salt
1 msk vatten

Kärna ur jalapenofrukterna och skär dem i bitar. Blanda alla ingredienser väl. Håller 2-3 dagar i kylen.

Återkommer med bild!

Kommentera