Ostig tekaka – LCHF

Man saknar ibland bröd.. MEN det är ju tur att det finns versioner som fungerar för oss! Duktiga ”Tjockkocken” har ett recept som jag provat att använda! Hon kallar det ostplättar, men jag tycker det snarare att det här är min version av tekakor som man kan äta med sallad, skinka och tomat på, jaaa som en tekaka:)

Ostiga Tekakor LCHF

Portioner 9 st

Ingredienser

  • 3-4 ägg
  • 2-3 msk philadelphia
  • 3-4 dl riven ost (gärna smakrik typ cheddar/västerbotten)
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1-1,5 msk fiberhusk
  • 2 msk linfrön /chiafrön/annat
  • sesamfrön att toppa med

Instruktioner

  1. Vispa äggen fluffigt med elvisp. Blanda i fiberhusk, philadelphia, bakpulver, riven ost och linfrön. Blanda smeten ordentligt 😉

    Klicka upp ca 8-9  tekakor på bakplåtspapper och toppa med sesamfrön eller andra frön som du önskar använda.

Receptanteckning

Grädda i ugn på 200 grader i ca 12-13 min, vill du ha  välgräddade  tekakor så grädda i  15 min i mitten på ugnen och var vaksam så de inte bränns.

Kommentera