Nu firar vi 9-årsjubileum som LCHF: are!

Förstår ni hur snabbt tiden går? Det är ju hela 9 år sedan jag och min syster startade med LCHF! I September 2010 gjorde vi vår största livvstilsförändring och sa hejdå till onödiga kolhydrater och hej till bättre fett och till ren mat. Så bra som jag mådde de första åren, det blev såå stor skillnad, det glömmer jag aldrig…Nästa år är det alltså 10 årsjubileum och det är ju stort! Vi var ganska tidiga med att gå in i denna livsstil och ser man tillbaka så har mycket förändrats över tid. För oss var det helt nödvändigt att må bättre och att lämna sockret bakom oss gjorde en skillnad som var omvälvande.

Det är mycket lättare nu, när det gäller produkter och recept och annat. Förut behövde man mala eget mandelmjöl, köpa blomkål och riva själv och det fanns mkt litet utbud av sötningsmedel, typ bara Sukrin. Vilket jag numera tycker är anskrämligt. Jag uppskattar verkligen att, om tiden tryter, kunna köpa färdigriven blomkål och det mandelmjöl som är färdigt! Det finns också många andra produkter som är LCHF, utbudet är numera STORT 🙂 !

Det har också blivit mycket mer vanligt och mindre ifrågasatt med vår livsstil. De flesta vet vad det innebär och folk är mycket mindre FETTSKRÄMDA jfr med förut. Med det menar jag inte att alla är välvilligt inställda, men förr kunde folk titta mycket snett och nästan bli rädd för LCHF. Vi är ju numera många som har LCHF som livsstil, det syns inte minst i alla bloggar och på många Instagramkonton Det finns ju många roliga insta-sidor att följa och få tips av. Själv stalkar jag alla keto-inlägg med glädje 😉

Så hur har det gått för oss systrar under dessa 9 år? Jaa, i stort så var de 5 första åren huuur lätta som helst 😉 . Sedan kom litet för mycket avsteg och för min egen del, så kom även 50-årsperioden med övergångsålder osv emellan. Nu är det faktiskt tråkigt svårt att gå ner i vikt, men ännu viktigare är då att hålla i för hälsans skull! Ingen av oss systrar har någon gång helt lämnat livvstilen, även om det periodvis varit väl mycket avsteg… Nu är vi helt på banan igen och när vi firar 10-jubileum – då ni :)!

Ett steg i taget så kommer vi framåt!

Kommentera