Maries moussaka

Har provat en ny variant av moussaka – mums vad god den var!

4 port

1 aubergine
1 burk  Felix Formaggio Classic (2dl) (ostsås med parmesan och vitlök)
400 g lammfärs
chilikrydda, vitlök (krydda eller färsk pressad) s v peppar, timjan
1 dl creme fraiche
1 burk mutti passerade tomater
1 burk kronärtskocksbottnar i olja
ca 1 dl  strimlade soltorkade tomater
1/2 dl valfri strimlad ost

Dela auberginen i centimetertjocka skivor och salta och bryn dem i rikligt med olja .
Stek lammfärsen och krydda med timjan, chilikrydda, salt, vit och svartpeppar och vitlök. Häll i passerade tomater och slutligen creme fraiche. Ställ åt sidan.

Lägg i aubergine-skivorna i en ugnsfast form och bred över ostsåsen ovanpå. Lägg sedan i lammfärs-såsen och ovanpå detta kronärtskockorna som fått rinna av. Toppa med soltorkade tomater och ost.
In i i ugnen ca 15 minuter på 225 grader.
Enjoy!

Leave a Reply