Maräng & hallonkaka

Maräng och hallonkaka
Maräng & hallonkaka

Ca 24 bitar
Ingredienser
0,75 dl sukrin
4 äggulor
75 g rumsvarmt smör
0,5 dl fiberhusk
0,5 tsk vanilj, ekologiskt
2 msk grädde
1,5 tsk bakpulver
ca 1 – 1,5 dl hallon
Maräng
4 äggvitor
0,75 dl sukrin
0,5 tsk ättiksprit
Beskrivning
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och sukrin fluffigt
  3. Mixa alla torra ingredienser och rör ner dem i smeten tillsammans med grädden och smöret
  4. Bred ut smeten i en långpanna (20×30) och strö över hallonen
  5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Under omröring tillsätt långsamt sukrinet och ättikspriten.
  6. Rör tills du har en fast marängsmet. Bred ut marängsmeten över kakan och ställ formen i ugnen.
  7. Grädda mitti ugnen i ca 40 min
  8. Skär kakan när den har kallnat!

Mumsig kaka från ”Bakglädje med LCHF” av Annika Rogneby

Kommentera