LCHF – Tacopaj

Har gjort en kanongod paj – en  paj jag verkligen rekommenderar!
Receptet till pajskalet hittar du här men jag skriver ner det också – allt för er service 😉 – samt att jag inte heller gjorde exakt som originalet!

Tacopaj 



Pajskalet/Botten

4 st ägg
2 dl bakerix
1 ½dl hasselmjöl

2msk fibrex
1msk fiberhusk

2msk vatten


Blanda fiberhusk och vatten med ägg och vispa rätt rejält med elvisp  i ca 3 minuter eller tills den blir krämig. 
Byt till degkrokar ( det gjorde inte jag men ändå) och blanda ner fibrexen i äggkrämen och kör runt med degkrokarna ett tag. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en kladdig smet.


Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och stryk ut ett tunt lager med smeten – lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och kavla ut. Dra bort det övre papperet försiktigt. Här kan man förgrädda med papperet på och ta bort det efter, det kan vara lättare!
Baka av i ugnen 175 grader i ca 15 minuter.

Fyllningen:



300g köttfärs ( tips är att göra en stor sats ngn annan gång så man har färdig)

1 brk green chili Santa Maria
½dl finstrimmlad purjolök
3 msk tacokrydda / grillkrydda
2st fintärnade urkärnade tomater
150g riven god ost med bra smält egenskap – västerbottenost smakar mums


Stek köttfärsen i smör och olja, krydda med grill/tacokryddan. Lägg i resten av ingredienserna förutom osten.




Botten 
Tryck ut en botten av brödet av det förgräddade skalet. Skär en lång remsa lika hög som kanten på formen är. Klä kanten med den utskärda remsan och tryck ner den utstansade botten där i. 


Lägg ca 20g ost i botten, lägg i köttfärsröran och tryck med en stekspade så det blir ganska hårt packat. Strö över resterande ost och baka i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.
JÄÄÄÄTTEGOTT

Kommentera