LCHF Smörgåstårta

LCHF bröd


200 gr (3 dl) Linfrö
50 gr (1 dl) Sesamfrö
50 gr (0,75 dl) Hasselnötter
50 gr (0,75 dl) Mandel
50 gram Fibrex
2 tks bakpunlver
1,5 msk brödkryddor
Blanda ovanstående i en
mixer och mixa
50 gr smält smör
1 dl cream fraiche
250 gr Keso
6 ägg
Blanda smör, creme fraiche, keso och
ägg.
Blanda sedan ihop ”frö och nötblandningen med smör, cream fraiche, keso och
ägg.
Häll allt i en avlång bröd form i 175 grader i 60-80 min. (65 min).

Fyllning:


2 paket bacon
1 grillad kyckling
10 soltorkade tomater i olja
1 dl majonäs
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl finskuren gräslök
1 tsk dijonsenap
400 gram philadelphia ost
1 dl körsbärstomater
rocula till garnering
Stek baconet knaprigt i
en stekpanna. Låt svalna! Hacka sedan i små bitar
Plocka köttet från den grillade kycklingen. Skär i små bitar
Hacka de soltorkade tomaterna
Blanda soltorkade tomater, majonnäs, yoghurt, gräslök, senap, ½ tsk salt, 1 krm
svartpeppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
Fördela 4 skivor på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, lägg på ytterligare
4 skivor, och sedan fyllning och de sista 4 skivorna.
Täck med plastfolie och
låt stå i kylen 3-4 timmar.
Bred färskost runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av
baconet.
Garnera med halva tomater och rucola.
MUMS!

Kommentera