Laxpasta med vitlöksdoftande LCHF-tagliateller

Här ett riktigt gott recept på ”pasta” med god lax till!

1. ”PASTAN”. Här är det den  vanliga versionen av LCHF-pasta som gäller- men med litet modifikation! Iden med att tillsätta kokosmjöl  för bättre smak har jag sett litet överallt- vet inte vet jag ska länka till 😉  Det är fullt med idéer hos oss alla för att utveckla god, nyttig mat! Här är min version för dagen:

  • 4 ägg
  • 1.25 dl  färskost med smak av vitlök
  • 1/2 dl fiberhusk/physillumfrön
  • 2 msk kokosnötsmjöl 
  • persillade-krydda + litet salt efter tycke

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst och tillsätt fiberhusken och färskosten samt kokosmjöl och persilladekryddan. Rör om till en ”kladdig degboll”! Låt svälla i 10-15 min.
Lägg detta på ett bakplåtspapper och täck med ytterligare papper. Kavla ovanpå detta, ju tunnare ju bättre.  Kontrollera att det ser slätt ut på det översta papperet, låt det vara kvar vid gräddningen. -Gräddas i 10 minuter, ta ut plåten och ta av det översta papperet. Låt svalna. Skär sedan långsmala pastatagliatelle i önskad form. Det går även att använda pastamaskin om man vill vara extra proffsig! Det hade ju jag behövt denna gång – mina blev jättefula men SÅÅÅ goda!
Dessa använder du antingen direkt till din mat, sparar och värmer eller tom fryser in!

LAXSÅS

  • 4 Portionsbitar färsk lax  
  • gorgonzola/ädelost Ca 50g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 röd paprika , skuren i små tunna stavar 
  • 10 cm purjolök, hackad
  • Paprikakrydda, svartpeppar salt

Skär laxen i fina  små fyrkanter  och förbered grönsakerna.   Stek laxen i smör så att du får en fin yta, salta och peppra. Lägg i paprika och purjolök och låt dessa svettas med i pannan. Tillsätt grädde, gorgonzola och cremefraiche. Krydda med paprikakryddan och smaka av. Runda av med 2 msk soja.
Färdigt!!!
Avnjut med god sallad och en klick pesto!

Kommentera