Lax under pinje och koriandertäcke

Vi i vår familj behöver äta mer fisk! Av den anledningen tittar jag ofta efter recept som verkar lätta och goda att göra! Här är ett recept inspirerat av ett från recept.nu  men omgjort till LCHF.
 
4 st laxfilé, portionsbitar
200 g skalade räkor

1 tsk pressad citronsalt och peppar

Pinjenöts- och koriandertäcke 
50 g pinjenötter
 0.5 kruka koriander, färsk 
2 msk smör

Smetanasås
 2.5 dl smetana ( går bra med turkisk youghurt eller liknande), citron, salt och peppar

Gör så här:

Lägg laxfilébitarna på ett smort ugnsfast fat.
 Lägg räkorna ovanpå.
 Gör iordning pinjenöts- och koriandertäcke
Stöt pinjenötter och koriander i en mortel. 

Blanda smör citron, salt och peppar till en bredbar röra. 
Lägg en klick av röran ovanpå räkorna. 
Stek fisken i 150 grader i 15–20 minuter. 
 Blanda smetana citron, salt och peppar till en sås som serveras till fisken

Servera med blomkålsris och en god sallad

Kommentera