Lax i ugn med granatäpple, spenat och vitlök

Snabbt lätt vardagsrecept som uppskattades av hela familjen.

  • 600 g laxfilé
  • 200 g färsk bladspenat
  • 1½ tsk salt
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 krm svartpeppar
  • 2½ dl grädde
  • ½ granatäpple

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten. Skär laxen i 3×3 cm stora bitar. Strö över hälften av saltet. Skala och skiva vitlöken. Lägg spenat och vitlök i en stor ugnssäker form. Salta och peppra. Häll på grädden och lägg på laxen. Stek i mitten av ugnen 12–15 min. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Strö dem över laxen.

Servera med blomkålsris och en krispig sallad!DSC_0587[1]

Kommentera