Kycklinggratäng

Här en god variant på kycklinggratäng.

  • 1 frp. tunna skivade kycklingfileer
  • 1pkt tärnat bacon
  • 3 dl creme fraiche
  • 1dl vispgrädde
  • 10 cm av en purjolök, finhackas
  • 1 frp champinjoner – strimlas
  • 1msk soja
  • svart och vitpeppar, salt
  • curry efter smak 
  • 1 tsk sambal oelek samt 2 msk tomatpure
  • 1 dl riven ost efter tycke (använde cheddar)
Hetta upp en stekpanna med smör, stek champinjoner och bacontärningar så de får en fin krispig yta och lägg i purjolöken på slutet. Lägg över i en ugnsfast form.
Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smör, krydda med curry, s v-peppar och salta. Lägg detta ovanpå champinjonröran. 
Häll vispgrädden i stekpannan och låtkoka upp, rör i crème fraîche och soja och smaksätt med sambal. Häll över i ugnsfasta formen. In i ugnen i ca 15 min 200 grader! 
Servera gärna med blomkålsris.
Låt smaka!

Leave a Reply