Italiensk file’gratäng

Det här är festmat som går snabbt att göra och är lätt att lyckas med!

4 port

1 svensk fläskfile
1 msk soja + 2 tsk soja
ca 1 tsk paprika pulver
Smör att steka i
200 g färska champinjoner
salt och peppar
100 g soltorkade tomater
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk worchesterssås
100 g gorgonzola eller liknande ädelost
bladpersilja

Gör så här:
Skär filen i strimlor efter att du putsat den. Blanda köttet med 1 msk soja och paprikapulver. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek svampen i smör i en stekpanna. Salta och peppra (vit och svartpeppar).
Skär tomaterna i bitar. Blanda svamp och tomater med köttet i formen. Blanda grädde, två tsk soja, worchestersås och creme fraiche till en sås och smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över köttet och ställ in i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Ta ut formen och strö gorgonzola och bladpersilja över .  Jag ställde in gratängen en kort stund efteråt så osten blev varm. Servera!

Perfekt med blomkålsris!

Kommentera