Het torskrygg i ugn

En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit!

4 st torskfileer (torskrygg)

1 pkt ekologiskt bacon
6 soltorkade tomater
1 näve färsk spenat

1 scharlottenlök

Dela baconen i fyra bitar och stek i stekpanna. Finhacka lök. soltorkade tomater och hacka i spenat. Lägg i blandningen i stekpannan på slutet och stek med baconen.

3 msk smält smör  blandas med:
2 tsk sambal oelek
3 krossade vitlöksklyftor
Salt, peppar

Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå. Fisken kryddas med:

– ca 1 msk persillade
 – timjan efter smak
– salt och peppar

Ovanpå lägger ni nu baconröran.

 In i ugnen på 200 grader i ca 15- 20 minuter, glöm inte ösa fisken med smörblandningen!

Serveras tex med en färgrik sallad med rödkål, macheblandning etc. Eller varför inte blomkålsris!

Mums!

Kommentera