Het mexikansk gratäng

Här är ett recept på mkt god vardagsmat! Sköter sig nästan själv!!
  • ca 500 g strimlat griskött ( fläskfile/ytterfile/skinkstek)
  • 1 msk soja
  • 1tsk (eller mer) chilipulver
  • 1 strimlad purjolök
  • smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl buljong 
  • 1 dl chilisås ( minska om du är väldigt noga med kolhydrater)
  • 1 tsk sambal oelek
  • Salt och peppar
  • 2 dl riven västerbottenost/annan ost med smak
Blanda köttet med soja och kryddor och låt ligga några timmar i kylen (om möjligt). Lägg kött och strimlad purjolök  i en form. Blanda grädde, buljong, chilisås, sambal, salt och peppar. Häll såsen över köttet. 
Ställ formen i den nedre delen av ugnen och låt vara i 225 grader i ca 25 minuter. 
Servera med blomkålsris eller riven vitkål!
Lycka till!!

En kommentar till “Het mexikansk gratäng”

Kommentera