Het kycklinglårfile med vit/rödkål och chilimajjo

 

Hej alla och såklart en mkt god fortsättning på 18!

Har ni full fart med att planera ert år? Själv har jag för att få inspiration, anmält mig till dietdoctor.se. Vi får se om jag hänger i eller hur jag gör för egentligen finns det faktiskt inte ngt jag redan visstemen – det som är bra är alla recept som ger litet fart. Provar en månad i alla fall 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här bjuder jag på en måltid som som vanligt är litet ändrar jfr med originalet. Supergott!!

Het kycklinglårfile med vit/rödkål och chilimajjo

Ingredienser

1 kg färsk kycklinglårfile

  • 4 msk tabasco eller liknande
  • 6 msk olivolja
  • 2 msk vitlökspulver
  • 2 tsk salt
  • SMÖRSTEKT VIT/RÖDKÅL:
  • 1 kg röd och vitkål
  • 100 g smör att steka i
  • Salt och peppar
  • CHILIMAJJO:
  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 2 tsk tabasco
  • 1 tsk sriracha
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • litet paprikakrydda efter smak
  • flingsalt efter smak

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader, blanda ihop alla ingredienser till marineringen av kycklingen. Lägg i kycklingen och se till att alla blir täckta. Låt vila medan du förbereder chilimajjo. Sätt in kycklingen i ugnen i ca 40 minuter på 200 grader. Strimla kålen och stek i rikligt med smör. Blanda ihop allt till chilimajjo och låt vila medan du väntar på kycklingen.

    Leave a Reply