Het dragonkyckling

Het dragonkyckling

Från matbloggen Langleys kök hittade jag denna favorit - har bara ändrat pyttelitet 😉
Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter

Ingredienser

900g kycklinglårfilé eller kycklingbröstfilé

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron
  • 0,5 dl hackad färsk dragon (eller 2-3 msk torkad dragon)
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 5 bitar soltorkade tomater i olja
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk bruschetta av soltorkade tomater
  • 3-4 dl vispgrädde

Instruktioner

  1. Om du inte väljer lårfile- skär varje kycklingfilé till mellanstora bitar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek kycklingen så den får yta runt om. Stekt hellre i omgångar än allt på en gång .
  2. Grovhacka vitlök och lägg i pannan med kycklingen-pressa sedan över saften från en halv citron.
  3. Strö över hackad, färsk dragon och chili samt strimlade soltorkade tomater. Häll i bruschettan. Strimla purjolöken och ha i och låt allt puttra några minuter. Slå sedan på grädden och låt puttra ytterligare 5 minuter.

Receptanteckning

Smaka av med salt och peppar. Servera med blomkålsris som du adderat hackade hasselnötter till, samt en enkel sallad.


Men hallå- vad det här var gott!Vi åt detta på en onsdag men det är absolut en rätt som också funkar som bjudmat! Blomkålsriset  med hackade hasselnötter var också en höjdare till!

Summary
Recipe Name
Het Dragonkyckling
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time

Kommentera