Härliga helg!

Hej alla!

Hoppas ni som jag njuter av en härlig helg, trots varierande temperatur! Fredagen bjöd ju på en fantastisk dag med 19 grader i skuggan 😉 Dagarna efteråt blev inte lika roliga och idag söndag är det tom litet snöflingor i luften! MEN, våren är ju helt underbar och jag bara älskar varje dag man kan vara ute och fixa utan att klä på sig massor av kläder..

I övrigt går vi i familjen i väntans tider- vårt dressyrsto Z Dansing Girl är ju högdräktig med planerat datum 17 May. Hon har en del tecken på att det närmar sig; juvren börjar fylla sig och hon blir slappare “därbak”! Det är sjukt spännande måste jag säga och jag har läst och tittat på en massa filmer om fölning… Hur som helst, till ngt mer värdsligt: i går åt vi en helt fantastisk lax som jag bara måste dela med mig receptet på! Det var länge sedan jag åt så gott.. Provade ett nytt gott vitt vin till, vid namn Marie 🙂

Grillad lax med teriyaki

En smakrik grillad lax - uppskattad av hela familjen!

Maträtt Main Course
Kök Mediterranean
Tillagningstid 30 minutes
Portioner 4 pers
Författare Systermarie

Ingredienser

  • 4-6 bitar lax - eller motsvarande mängd laxsida
  • svartpeppar, salt
  • 1 msk teriyaki & sesam oil över laxen
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1/2 finrivet grönt äpple
  • salt, vitpeppar, örtsalt
  • 1/2 finhackad röd lök
  • 1/2 msk teriyaki & sesam oil

Instruktioner

  1. Förbered laxen genom att salta och peppra- ringla sista av allt teriyakkisåsen över. Grillas sedan på grill gärna med "fiskgaller" så blir det lättare. 

    Vitlökssåsen ordnar du innan du börjar grilla- så du får tid att ha full koll på laxen;) Rör ihop alla ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

    Servera med valfria grönsaker!

Leave a Reply