Har du provat superdrycken ”Guldmjölk”?

Idag vet vi att Gurkmeja och Ingefära är rena mirakelörterna. På sajten Sapiente.se fann jag detta superrecept – en riktig hälsokur!

Prova- det ska jag göra!

Gurkmeja har visat sig förebygga hjärtattacker, fördröja en ev diabetesdebut, främja reparation av både hjärna och hud, hämma frisättning av histamin (dvs bra för allergiker), förbättra kvaliteten på sömnen och sägs även bekämpa cancer. Ingefära arbetar för att förbättra blodcirkulationen i kroppen, förebygger förkylningar och sjukdom, minskar andningsproblem, stärker immunförsvaret, förbättrar absorptionen av vitaminer i kroppen och sägs tom bekämpa tjocktarms- och äggstockscancer. Nu kan du göra din egen cocktail av dessa superingredienser: Guldmjölk!

Steg 1: Gurkmejapasta

0,5 dl gurkmeja
0,5 dl ingefära
1 tsk svartpeppar
2 dl vatten

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en liten kastrull och rör om ordentligt. Värm på medelhög värme och rör hela tiden tills blandningen är en ganska tjock pasta. Det tar inte lång tid så stanna kvar vid kastrullen 🙂 . Låt denna blandning svalna och förvara den sedan i en burk i kylen.

Steg 2: Guldmjölk

1 kopp mjölk av valfri sort (kanske kokosmjölk eller mandelmjölk)
1 tsk gurkmejapasta
1 tsk kokosolja
1 tsk honung

Gör så här:
Värm mjölken till dricktemperatur. Blanda i övriga ingredienser, honung är känsligt för värme så tillsätt den allra sist.

Lycka till!/

Kommentera