Godaste lasagnen (LCHF/Keto)!

Det är ju bara så himla gott med en mäktig LCHF-lasagne!

gSg7HXANSgupklYAFqqgWwSå här gör jag min:

Köttfärssåsen;

ca 500 g fin köttfärs steks och kryddas ; svartpeppar, salt, paprika, chilipulver, cayennepeppar, oregano, lökpulver och 1 hel vitlök solo (smaka av och gör efter behag). Häll i  burk finkrossade tomater och litet vatten, samt en skvätt oxfond och låt puttra länge.

Gör lasagneplattorna:

  • 8 ägg
  • 275 g färskost
  • 1 tsk salt
  • 5 msk fiberhusk
  • 1msk olivolja

Vispa allt till en jämt smet. Låt det svälla några min och fördela  sedan halva smeten på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten  på det papperet ovan, så blir det lättare.  Nu ska plattorna in i ugnen på 150 grader i 12-13 min.

Vad gäller ”bechamelsåsen” så gör jag tjock-kockens variant som jag tycker blir bäst och krämigast:

Ostkräm:

150 g philadelphia

4 msk grädde

2-2,5 dl riven ost

vitpeppar, svartpeppar + lite salt

Så- då är det bara att skapa lasagnen: 

  1. köttfärs i botten
  2. lasagne-platta
  3. ostsås
  4. köttfärs
  5. lasagneplatta
  6. ostsås
  7. köttfärs
  8. Riven ost (gärna smakrik )

In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter och låt svalna innan ni äter.

Njut med en god krispig grönsallad.

 

Kommentera