God fiskgratäng med kapris

Fler goda recept kommer här! Här är ett som är omgjort från kostdoktorn.se. Jag valde 2 typer av fisk och har adderat litet mer smak.Ät den med en god sallad eller blomkålsris!

  • Fiskgratäng med kapris

    Från kostdoktorn.se är detta recept, som jag sedan ändrat litet i . Mkt gott...

    Maträtt Main Course
    Förberedelser 15 minuter
    Tillagningstid 30 minuter
    Total tid 45 minuter

    Ingredienser

    • 500 g Broccoli
    • 100 g smör Att skiva över gratängen
    • 1 knippe salladslökar
    • 2 msk kapris
    • 1 msk parmesan
    • 800 g 400 torsk och 400 g laxfile Tärnas i stora bitar
    • 3 dl vispgrädde
    • 1 dl creme fraiche

    1 tesked salt, 1 krm malen svartpeppar, samt en knivsudd chilipeppar, 1 matsked dijonsenap, 2 msk färsk persilja,

      Instruktioner

      1. Sätt ugnen på 200 grader.

        Skär broccolin i tunna buketter, ta gärna med stocken. 

        Fräs broccolin 5 minuter på medelhög värme i olja så den får färg och mjuknar något. Salta och peppra.

        Tillsätt fint skivad salladslök samt kapris. Fräs ytterligare 1–2 minuter och lägg grönsakerna i en välsmord ugnsform.

        Skär fisken i bitar och lägg ner i formen,  mellan grönsakerna.

        Blanda persilja, grädde och senap och häll över. Avsluta med att klicka eller skiva smöret ovanpå.

        Sätt in i ugnen och grädda i minst 20 minuter eller tills fisken är klar. Servera som ensamrätt eller med lite grönsallad.

     

    Kommentera