Glutenfri laxpaj

Den här jättegoda laxpajen åt jag i Östersund på Ekocafeet, den restaurang som bland annat drivs av ”halva Lindha ” och Birgitta Höglund. Jag provade göra en likadan -men med litet sesamfrön som tillägg 🙂

God laxpaj - Glutenfri, LCHF

God och lätt rätt!

Maträtt Main Course
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 55 minuter
Portioner 4 pers

Ingredienser

  • 2 dl Riven valfri ost
  • ca 400 g varmrökt lax ev. med svartpeppar
  • 1 liten purjolök, hackad
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 ägg
  • 2 msk skalat sesamfrö

salt, svartpeppar

    Instruktioner

    1. Förväll purjolöken i kokande, saltat vatten. Lägg den rivna osten i en pajform och strö sesamfrön ovanpå. Finfördela laxen ovanpå osten och lägg sedan den förvällda purjolöken. Vispa ihop ägg och grädde och salta samt ev peppra. Häll äggstanningen ovanpå purjolöken.

      Grädda pajen i ugn på 225 grader i ca 40 minuter.

    2. Ät pajen tillsammans med en god sallad och en vitlöksdressing (creme fraiche, himalayasalt, vitlök, majjonnäs, persilja)

    Kommentera