Ekologiska bacon och fänkåls-gratäng

Ekologiska ramsele-bacon med god fänkålsgratäng. Serverade med avocadoklyftor

Ingredienser;

  •  2 st fänkål ( länken visar info om fänkål)     http://www.recepthjalpen.se/fankal.html
  • 1 stor palsternacka (eller två små)
  •  1 gul lök
  •  paprika krydda, chilipulver, salt, svartpeppar, vitlök efter tycke
  • ca 3 msk olja
  • 2 pkt ekologiska bacon

Gör så här:

Ugnen sätts på 175 grader varmluft.
Förkoka den skivade fänkålen i valfri buljong, ca 10 minuter.

Förbered en ugnsfast form med hälla i ca 3 msk olja av bra kvalitet – pressa sedan i en vitlöksklyfta i oljan och rör ihop detta tillsammans med svartpeppar och chilipulver efter tycke och smak.

Skala och skiva en stor palsternacka. Lägg dessa i den ugnsfasta formen och se till att oljan får fäste.
Skala och hackan en stor gul lök – lägg i ugnsfasta formen tillsammans med fänkålen. Häll i grädde och krydda med paprika pulver, svartpeppar och litet salt. Toppa med osten och gratinera  i ugn ca 40 minuter.

Stek 2 pkt ramsele bacon http://www.narkvalite.se/   i litet smör tills de fått bra färg
( finns såklart andra goda ekologiska bacon att köpa).

Serveras med klyftad avocado – med pressad citron och flingsalt.

Kommentera