Choklad och Mazarinkaka

Har bakat en variant på mazarinkaka från Baka med LCHF; Mariannes bakbok- med några nya ingredienser dock …

12-14 bitar
Mazarinbotten;
200 g mandelmjöl (jag tog färdigt men i boken ska man mala den)
3 msk sötrixflor 1/2 kryddmått stevia
3-4 msk vispgrädde
150 g osaltat smör
3 ägg
3 msk kokosnötsmjöl

Cholkladdelen:
150 g smält smör
3 msk sötrixflor 1/4 kryddmått stevia
4 ägg
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl kokosnötsmjöl
6 msk kakao
1/2 tsk vaniljpulver

Såhär gör du;

Mazarinbotten;
Häll mandelmjölet i en matberedare och pulskör med sötningen tillssammans med grädden, så att det fått bra mandelmasse-konsitens. Lägg i smöret och kör, tillsätt ett ägg i taget och kör vidare 🙂
Rör sedan i mjölet för hand och bred ut i en springform.

Chokladddelen;
Smält smöret, låt svalna. Vispa ägg och sötning pösigt och tillsätt grädden och smöret. Blanda kokosnötsmjölet med kakao och vaniljpulver  i en bunke och rör sedan ner i smeten – blanda noggrannt. Bred ut denna ovanpå mazarinbotten och var noga med kanterna.
Grädda i 175 grader ca 20 minuter.

Ovanpå strödde jag  litet hyvlad 70 % choklad. litet flagad mandel och kokosflingor!

Kommentera