Broccoli och Köttfärsgratäng – LCHF/KETO

https://www.instagram.com/p/BwYu25HIYnj/

Broccoligratäng (4 personer)

En jättegod och lätt rätt!

Total tid 40 minuter

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • Valfria kryddor Tacokrydda, paprika, vitlök, svart/vitpeppar, salt
  • 500 gram färsk broccoli ca 2 knippen
  • 2 dl grädde
  • 1 burk creme fraiche
  • 150 g riven gratängost/ cheddar
  • 2 ägg
  • Salt peppar och vitlökskrydda

Instruktioner

Gör såhär;

  1. Förbered genom att steka köttfärsen såsom du själv vill ha den, salta och krydda med tex tacokrydda, paprika, chili och vitlök. Häll i krossade tomater och låt puttra – glöm inte att smaka av.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela broccolin i mindre bitar och koka den några minuter så att den blir mjukare. Du kan också använda fryst broccoli. Blanda ihop hälften av osten, grädde, crème fraiche, ägg och kryddor. Lägg den kokta broccolin i en ugnsfast form och häll över köttfärs, varva med gräddblandning och ett nytt lager broccoli.

  4. Avsluta med köttfärslager och gräddblandning, toppa med resten av osten och gratinera tills gratängen fått fin färg, dvs ca 15-20 minuter.

Kommentera