Blomkålsgratäng; ett snabbt LCHF- tillbehör

Igår gjorde jag en jättegod blomkålsgratäng i all hast- som verkligen blev jättegod! Vi åt den till fläskfile men det går att äta som den är eller till vad man nu önskar ha till…Det är dessutom lätt och bra att använda ugnen till blomkål – den har en tendens att lukta rätt mkt när man tillreder

på spisen..

1 blomkål
1 squash
10 cm purjolök
3 dl grädde
1/2 dl creme fraiche
västerbottenost efter smak
paprikakrydda, vitlök, salt och peppar

Hacka grönsakerna i den storlek ni önskar- jag slantade blomkålen fint och hackade fyrkanter av squashen- blev bra tuggmotstånd! Förbered grädden och cremefraichen i en skål och krydda som ni önskar. Häll detta över- lägg på ost. In i ugnen ca 20 min medan ni tillreder övrig mat!
Lätt och gott- precis som det ska vara.

Leave a Reply