Biskvier med chokladsmörkräm

Mycket goda biskvier dock inte dom snyggaste.

Botten
2 dl mandelmjöl
1,5 msk vispgrädde
1,5 msk sukrin melis 
En dutt vaniljsocker
2 äggvitor (obs spara gulorna)

Chokladsmörkräm
3 äggulor
1 tsk söt 


1,5 msk sukrin melis 
2 msk kallt vatten
1/4 tsk vaniljpulver
150 g osaltat smör, rumsvarmt
20 g mörk choklad (70%), smält och svalnad

1 msk kakao

Övrigt
1 kaka mörk choklad, 70 %


Gör så här:
Mandelbiskvier: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa äggvitan fluffig blanda i 1 tsk söt strö och vispa.
Blanda samtliga ingredienser till smeten och vänd ber i äggvitan.

Spritsa/klicka ut 12 st rundlar på plåten (storlek som en 5 kr)

Grädda i ugnen i ca 10 minuter.

Låt svalna på galler.

Chokladsmörkräm: 
Hetta upp äggulor, sötning, vatten och vaniljpulver under vispning till 82 grader. Ta bort från värmen men fortsätt vispa tills den svalnat.

När det svalnat tillsätter man smöret i klickar, under fortsatt vispning.

Tillsätt chokladen och smaka av med kakao. Blanda tills allt blandat sig väl.

Stryk eller helst spritsa på krämen på biskvibottnarna (över hela botten). Snåla inte. Ställ dem kallt i ca 1 timme.

Smält mörk choklad och doppa biskvierna i det så krämen täcks.

Ställ kallt i väntan på servering.

Leave a Reply