Birgittas Frökex

Birgittas Frökex

Portioner 20 st

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 dl kokosfett , utan smak
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • ev. lite flingsalt

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader /varmluft 140 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll vattnet i en kastrull tillsammans med kokosfettet och koka upp. Kokosfettet ska smälta. äll den kokande vätskan i bunken och rör om.
  3. Häll ut smeten på en plåt som är täckt med bakplåtspapper. Lägg ett annat bakplåtspapper över och bred ut smeten på plåten med baksidan av en sked. Ta bort det översta bakplåtspappret och strö över lite flingsalt om du vill.
  4. Grädda i 45 minuter. Ta därefter ut plåten och skär ut fyrkanter med en kniv, stäng av ugnen och sätt tillbaka plåten i> en halvtimme så att kexen torkar. Om kexen är sega så ska de stå längre att torka i ugnen.

Kommentera