Ädel biff-stroganoff!

Idag har jag gjort en jättegod biff-stroganoff med en touch av ädelost! Barnen åt gladeligen dessutom.
Här är receptet:

  • ca 500 g strimlat nötkött 
  • 25 g smör att steka samt en klick kokosfett
  • salt, vitpeppar och svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 1 burk passerade eller finkrossade tomater
  • 1 dl köttbuljong/fond
  • 2msk tomatpure
  • 2 tsk dijon senap
  • 2 tsk paprika pulver
  • 2.5 dl grädde
  • ca 50 g ädelost

1. Skala den gula löken och fräs i smör/kokosfett
2. Lägg över löken i en gryta och tillsätt tomatkross och buljong. Blanda ner  tomatpure, senap och paprika pulver. Låt koka upp och sjuda under lock.
3. Bryn köttet i smör och krydda. Tillsätt köttet och grädden samt ädelosten i grytan och låt puttra tills allt kokat ihop och köttet blivit mört. Tar ca 10 min.


Jättegott! Serveras gärna med blomkålsris och en god sallad av valfri sort

Kommentera