3-rätter LCHF middag

Igår blev det en tre-rätters middag, mkt gott!

Förrätt: Räkröra på finscrisp
Räkor, majonäs, citronpeppar blandas.
Garnera med rödkaviar och en dillkvist

Varmrätt: Kyckling med baconsås och en smarrig sallad
(gammalt VV recept som är ändrat till LCHF tänkt.)
6 kycklingfiléer
3 paket bacon
6 dl cream fraiche (röd)
3 st purjolökar
5 st paprikor
Grillkrydda, Timjan och Cayennepeppar
Tärna tärna kycklingfiléerna och bryn tills de är genomstekta, krydda med grillkryddan.
Stek baconet och klipp sedan i bitar.
Skär grönsakerna och purjolöken och bryn dem med kycklingen och baconet.
Häll i creme fraichen och krydda med timjan och lite cayennepeppar.
Låt koka ihop en stund!

Dessert: Rulltårta med hallongrädde
Från LCHF bakboken
4 äggvitor
0,5 dl sukrin
2 dl mandelmjöl
Vispa äggvitorna till hårt skum
Blanda i sukrinet och vispa ytterligare ngn minut
Vänd sedan ned mandelmjölet i “marängsmeten”
Fördela smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna (20*30)
In i ugn 175 grader i 15 minuter.
Ta fram ytterligare ett bakplåtspapper, riv lite mörk choklad på papperet
Ta ut kakan ur ugnen vänd den på ovanstående bakplåtspapper och ta bort det gamla. Om det sitter fast penska kallt vatten på papperet.
Låt kakan svalna.
Vispa 3 dl grädde, blanda i ett paket tinande hallon samt 1 msk sukrin
Fördela gräddröran på kakan och rulla ihop den.

Leave a Reply